VEZI GALERIE FOTO EFORIE NORD | VEZI HARTA EFORIE NORD

Eforie Nord este a doua statiune ca marime si este situata la 14 km de Constanta. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale namolului astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear.
Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latimi de 20-100 m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza inalta, loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune. Plaja statiunii Eforie Nord prezinta urmatoarele diferentieri de a lungul ei: Plaja din partea de sud, spre Eforie Sud, este portiunea cea mai buna din statiune fiind mai mare , cu accesul foarte usor aici neexistand faleza si avand si spatii de agrement numeroase, cea din centru si nordul statiunii este mai ingusta, aglomerata iar accesul se face de pe o faleza inalta pe scari.

Asezare

Eforie Nord este a doua statiune ca marime si este situata la 14 km de Constanta. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale namolului astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear.

Istoric

Eforie Nord a fost infintata in 1894, cand Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit aici un sanatoriu balneoclimateric. In anul 1899, prin punerea pietrei de temelie a Hotelului Movila, pe malul marii si a Bailor Movila, pe malul Lacului Techirghiol, lua nastere prima statiune denumita Statiunea balneara Movila-Techirghiol. Expansiunea acestei statiuni incepe insa in jurul anului 1920, cand se construiesc mai multe vile particulare apartinand personalitatilor vremii. De-a lungul timpului, statiunea s-a mai numit: Carmen Silva, Vasile Roaita sau Eforie. Statiunea Eforie Nord a apartinut de Techirghiol pana in 1933. La Eforie Nord sunt mai multe stabilimente balneo-medicale,cu namol din Lacul Techirghiol.

Date administrative

Populatie: 10.000 locuitori
Suprafata: plaja maritima are cca. 3-4 km lungime si 20-100 m latime

Descriere statiune

Statiunea are o larga deschidere spre mare si o faleza de peste 30 m inaltime. Plaja de peste 3 km lungime are si portiuni ce ating 100 m in latime. Un aer de prospetime este dat de cele peste 30 ha de spatii impadurite din statiune. Hotelurile, vilele, casele de odihna pot primi pana la 19.000 de turisti. Baza de tratament functioneaza pe tot timpul anului spatiile de cazare fiind incalzite in perioada sezonului rece. In bazele de tratament din Eforie Nord se trateaza afectiuni reumatismale inflamatorii si degenerative, bolile sistemului nervos periferic, tulburari de circulatie, afectiuni dermatologice, obezitate, afectiuni respiratorii, sterilitate, rahitism, neurastenie. Tot aici se fac tratamente de intretinere si infrumusetare folosind produse renumite cum ar fi: gerovital, Pell Amar, Boicil… Din anul 2003 funcioneaza in cadrul Complexului Europa, un modern centru de sanatate si intretinere „Dr. Ana Aslan„.

Plaja Eforie Nord

Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latimi de 20-100 m, marginita in partea de nord a statiunii de o faleza inalta , loc de promenada binecunoscut in aceasta statiune. Plaja statiunii Eforie Nord prezinta urmatoarele diferentieri de a lungul ei : Plaja din partea de sud, spre Eforie Sud, este portiunea cea mai buna din statiune fiind mai mare, cu accesul foarte usor aici neexistand faleza si avand si spatii de agrement numeroase, cea din centru si nordul statiunii este mai ingusta, aglomerata iar accesul se face de pe o faleza inalta pe scari.